14 May 2025, Çarşamba
  • App Store
  • Google Play
PEKY
  • En Çok Okunanlar
    Spor

    Spor Yazarlarından Derbi Yorumu: “Kazanan Galatasaray, Öğrenen Beşiktaş”

    Spor

    Arda Güler İçin Real Madrid’de Devrim Zamanı

    Dünya

    Trump’ın Yemin Töreninde Şıklık Yarışı: Melania Trump’ın Tarzı Göz Kamaştırdı

    Magazin

    Gene Hackman’ın Mülkünde Hantavirüs Şüphesi Sonrası Kemirgen İstilası Ortaya Çıktı

  • Video İçerikleri
    Yaşam
    Sosyal Medya Fenomeni: REYNMEN – O Gerçek Bir Yıldız.
    Video
    Efsane Geri Döndü: Çağatay Ulusoy
    Video
    Ustalarının İzinde Bir Duayen: Şevket Çoruh
    Kültür & SanatVideo
    SekizinciNota @ Ağva – Konuk: Eser Çobanoğlu 🎵
  • Yazarlarımız
    • Banu Karakaşlar
    • Seda Özel
    • Sedat Gökşan
    • Suat Özkan
    • Tuğçe Tarhan
  • Diğer
    • İletişim
    • Künye
Son Eklenenler
Juliette Binoche’tan Depardieu Yorumu: “Canavar Değil, Işığını Kaybetmiş Bir Adam”
Kim Kardashian Paris Soygununu Anlattı: “Tecavüze Uğrayıp Öldürüleceğimi Sandım”
Cassie Ventura Duruşmada Konuştu: “Sean Combs Tarafından Defalarca Şiddete Uğradım”
Mission: Impossible – Son Hesaplaşma’ya İlk Tepkiler Geldi: Adrenalin Patlaması
Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız Protestosuna Polis Müdahalesi: 9 Öğrenci Gözaltında
Ekrem İmamoğlu’nun Hakimlikteki Sözleri Suçlama Konusu Oldu: Yeni Soruşturma Açıldı
Dr. Sedat Gökşan: “Ekonominin Yeni Tanrısı Algı”
Reuters: Trump İstanbul’a Gelmeyecek
Stephen King’in “Acımasız” Uyarlaması Geliyor: The Long Walk Sinemada Kan Donduracak
Kraliçe II. Elizabeth Anıtı İçin Beş Farklı Tasarım Tanıtıldı
GTA VI’nın Ertelenmesi Oyun Sektöründe Dengeleri Değiştirdi
Özgür Özel’den Çözüm Süreci ve Yeni Anayasa Çıkışı: “Bize Rağmen Süreci İşletemezler”
West Ham’dan Altay Bayındır’a Olay Paylaşım, Tepki Yağıyor: “Kaleci Seviniyor mu?”
Alevlerin İçinden Gelen İntikam: Uzak Şehir’de Alya Her Şeyi Yaktı Geçti
Ahmet Ercan’dan AFAD ve Kandilli’ye Çağrı: “Uzlaşın, Çağcıl Jeofizik Bilimine Yakışmıyor”
İstanbul Depremi Sonrası KAF Segmenti Yeniden Gündemde
Scarlett Johansson İlk Kez Yönetmen Koltuğunda: Cannes’da “Eleanor the Great” Heyecanı
Al-Nassr’dan Tarihi Skor: Ronaldo Olmadan 9 Gollü Galibiyet
Charlize Theron: “Uma Thurman, Kill Bill’le Oscar Almalıydı”
  • Gündem
  • Spor
  • Dünya
  • Sinema
  • Dizi
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Bilim
  • Kültür & Sanat
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Müzik
  • Türkiye
  • Sağlık
  • Genel
  • Hayat Tarzı
BüyüteçAa
PEKYPEKY
  • Yaşam
  • Spor
  • Gündem
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Dünya
Arama
  • Menüler
    • Yaşam
    • Spor
    • Gündem
    • Magazin
    • Kültür & Sanat
    • Dünya
    • Türkiye
    • Hayat Tarzı
    • Konuk Yazarlar
    • Teknoloji
  • Bağlantılar
    • Kullanım Koşulları
    • Hizmet Şartları
    • Çerez Politikası
    • İletişim
    • Künye
    • Site Haritası
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
© 2024 PEKY Medya
Yemek

Dünyanın En İyi Aşçısı Dabiz Muñoz: 450 Euro’ya Sunduğu Büyüleyici Deneyim

Derin Soysal
Son Güncelleme 15/03/2025 - 01:51
Yazan Derin Soysal
Paylaş

Üç yıl üst üste The Best Chef Awards’da dünyanın en iyi aşçısı seçilen Dabiz Muñoz, gastronomi dünyasını yeniden tanımlayan bir sanatçı. İspanya’nın başkenti Madrid’deki DiverXO adlı restoranında sunulan yemekler, hem lezzet hem de sunum açısından adeta bir hayal dünyasına yolculuk sunuyor. Ancak bu eşsiz deneyimin bir bedeli var: Tadım menüsü kişi başı 450 euro.

Başlıklar
Post-Ulusalcı Bir MutfakSalvador Dali’yi Hatırlatan ÜslupMenünün Öne Çıkan LezzetleriSürdürülebilirlik ve GerçekçilikGotik Atmosfer ve Hayal DünyasıDünyanın En İyi Aşçısı

Post-Ulusalcı Bir Mutfak

DiverXO, alışılmış mutfak kategorilerinin ötesine geçiyor. İber jambonu yağıyla tandırda pişmiş havyar, kremalı Hindistan cevizi-yaban turpu ve Antep fıstığı-jalapeno sosu gibi eşsiz kombinasyonlar, herhangi bir ulusa ait olmayan bir mutfağın kapılarını aralıyor. Dabiz Muñoz bu tarzı, “Bizim amacımız füzyon yapmak değil, sıfırdan yeni bir yemek yaratmak” sözleriyle açıklıyor.

Salvador Dali’yi Hatırlatan Üslup

DiverXO’nun yemekleri, Salvador Dali’nin sürrealist eserlerini andıran bir üslupla sunuluyor. Her yemek, tatlı ile ekşiyi, çıtırlık ile yumuşaklığı olağanüstü bir dengeyle harmanlıyor. Muñoz, her bir tabağı bir orkestranın senfonisine benzetiyor:

“Bazen aynı anda 40 enstrüman çalar ama asıl önemli olan bu seslerin bir bütün olarak yarattığı dengedir.”

Menünün Öne Çıkan Lezzetleri

18 çeşitlik tadım menüsü, her biri farklı bir hikaye anlatan tabaklardan oluşuyor. İşte bazı öne çıkan lezzetler:

  • Kaz midyesi ve hindistancevizi sütüyle marine edilmiş deniztarağı ceviche’si
  • Balık kolajeni ve chistorra sosisli yumurta sarısı
  • Parmesan suyunda pişmiş İspanyol deniz hıyarı ve çıtır domuz derisiyle sandviç
  • Tatlı olarak bergamot, deve sütü dondurması ve Frenk üzümü sakızlı beze

Sürdürülebilirlik ve Gerçekçilik

Muñoz, yemeklerinde sadece tat ve estetiğe değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik bilincine de odaklanıyor. Örneğin, horoz yemeği sunumunda hayvanın bir canlı olduğunu hatırlatmak ve israfı önlemek için gerçekçi bir yaklaşım sergiliyor:

“Tavuğun canlı bir varlık olduğunu unutmamalıyız. Bu bilince vardığınızda yemekleri israf etmeden önce bir kez daha düşünüyorsunuz.”

Gotik Atmosfer ve Hayal Dünyası

DiverXO’nun dekoru, Tim Burton filmlerini anımsatan gotik bir atmosfer sunuyor. Merdivenleri tırmanan metal karıncalar, kanatlı domuz süslemeleri ve baş aşağı duran şapkalar gibi detaylar, restoranı bir lunapark havasına bürüyor. Muñoz bu ortamı, “Büyükler için bir hayal dünyası” olarak tanımlıyor.

Dünyanın En İyi Aşçısı

570 aşçı, gastronomi uzmanı ve gazetecinin oylarıyla The Best Chef Awards’da üst üste üç yıl dünyanın en iyi aşçısı seçilen Dabiz Muñoz, sadece yemek yapmıyor; yeni bir gastronomi dili yaratıyor.

KELİME BULUTU:Dabiz MuñozDiverXODünyanın En İyi AşçısıThe Best Chef Awards
Bu Yazıyı Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link
Önceki Yazı Bilim İnsanları Açıkladı: Köpeklerin En Sevdiği Renk Sarı
Sonraki Yazı Yapay Örümcek İpeği: Kronik Yaralar için Devrim Niteliğinde Tedavi Yöntemi
- Reklam -

Bize Destek Olun!

Özgür içerik üreticilerini Instagram Abonelik veya Patreon üzerinden desteklemek için harekete geçin! Sitemiz yayınladığımız bütün içeriklere anlık olarak Telegram kanalımızdan ulaşabilirsiniz. Yapacağınız her katkı bizim için büyük bir anlam taşıyor. Desteğinizle birlikte daha da güçlü olacağız. Yanımızda olun, birlikte büyüyelim!
InstagramTakip Et
PatreonTakip Et
TelegramTakip Et

Sosyal Medyada Biz!

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilir, günlük paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
FacebookBeğen
XTakip Et
InstagramTakip Et
YoutubeSubscribe
  • Kelime Bulutlarımız:
  • Ekrem İmamoğlu
  • Netflix
  • Galatasaray
  • yapay zeka
  • donald trump
  • Fenerbahçe
  • Sosyal Medya
  • Real Madrid
  • Özgür Özel
  • Süper Lig

Ayrıca Beğenebilirsiniz

SağlıkYemek

Siyah Sarımsak Nedir? Siyah Sarımsak Kullanım Amaçı Nelerdir?

Yazan Derin Soysal
Yemek

Dünyanın En İyi Yumurtalı Yemekleri Seçildi: Türkiye’den 4 Lezzet İlk 30’da

Yazan Duygu Terzioğlu
YemekEkonomi

Turistlerin Sushi İlgisi ve Afetler Japonya’da Pirinç Krizine Yol Açtı

Yazan Ali Can Zorlu
Yemek

Dünya Kahve Günü’nü Kahve Demleyerek Kutlayın: Mis Kokulu 19 Kahve Çeşidi

Yazan Derin Soysal
PEKY
Instagram X-twitter Facebook-f Youtube

Hakkımızda


Her saniye karşınıza çıkan, sözde “farklı” olduğunu iddia eden ancak inatla sürüden ayrılmayı reddedenlerden biri değiliz! Kendi sürüsünü yaratan, ezberleri bozan, ruhunu bir meydan muharebesi alanına asla çevirmeyen; yenilikçi, özgür, eğlenceli, yaratıcı, farklı, tek pencereli bakış açılarına karşı duran bir platformuz. Bol güneşli, gökkuşağı sinmiş bulutlara sarılı gökyüzüne inanan… Pek keyifli bir Medya ve Eğlence içerik platformuyuz.

Kategoriler
  • Gündem
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Dünya
  • Teknoloji
Bağlantılar
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • Hizmet Şartları

© PEKY Medya. 2024
sekizpiksel

DMCA.com Protection Status

PEKY, sekizpiksel’in resmi markasıdır.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?