İngiltere'nin göç politikaları ve yüksek vize maliyetleri, kanser araştırmalarını ve hayat kurtaran klinik çalışmaları durma noktasına getirdi.
Bennu asteroitinden getirilen örneklerde yaşam için gerekli kimyasallar bulundu. Bu keşif, Dünya’daki hayatın kökeni hakkında yeni kapılar aralıyor.
Avrupa Uzay Ajansı’nın desteklediği projeyle, uzayda hücrelerden yemek üretimi mümkün olabilir. Başarılı testler, astronotlara taze yemek sağlayacak.
Bilim insanları, acı raf mantarından elde edilen oligoporin D’nin dünyanın en acı maddesi olduğunu tespit etti. 1 gramı 106 küvet…
Bilim insanları, yalnızca lazerle retinaya müdahale ile görülebilen "olo" adını verdikleri yeni bir renk keşfettiklerini açıkladı.
İlk kez insan yumurtalık folikül sıvısında mikroplastik bulundu. Bu keşif, kadın doğurganlığı üzerindeki potansiyel etkileri hakkında ciddi endişelere yol açtı.
Norfolk’ta buzul çağından kalan hayalet göletler yeniden doğuyor. Tarihi tohumlar filizleniyor, yaban hayatı geri dönüyor. Doğaya umut veren bir dönüşüm!
Bilim insanları, Homo sapiens'in Neandertaller karşısında hayatta kalmasını güneş kremi kullanımı ve kişiye özel kıyafetlerle açıklıyor.
James Webb Teleskobu, K2-18 b gezegeninde yaşamla ilişkilendirilen moleküller tespit etti. Bilim insanları bu bulguyu, dünya dışı yaşam için en…
Sign in to your account