8 Eki 2025, Çarşamba
  • App Store
  • Google Play
PEKY
  • En Çok Okunanlar
    Spor

    Victor Osimhen Galatasaray’da: 75 Milyon Euroluk Rekor Transfer Gerçekleşti

    Hayat Tarzı

    Kompost Smoothie: Küçük Adımlarla Büyük Farklar

    Dizi

    Satıcı Karakteri Geri Dönüyor: Squid Game 2. Sezondan İlk Detaylar

    Gündem

    Belgrad Ormanı’nda Gizemli Kayıp: Ece Gürel’in Montunu Biri Mi Bıraktı?

  • Video İçerikleri
    Yaşam
    Sosyal Medya Fenomeni: REYNMEN – O Gerçek Bir Yıldız.
    Video
    Efsane Geri Döndü: Çağatay Ulusoy
    Video
    Ustalarının İzinde Bir Duayen: Şevket Çoruh
    Kültür & SanatVideo
    SekizinciNota @ Ağva – Konuk: Eser Çobanoğlu 🎵
  • Yazarlarımız
    • Banu Karakaşlar
    • Seda Özel
    • Sedat Gökşan
    • Suat Özkan
    • Tuğçe Tarhan
  • Diğer
    • İletişim
    • Künye
Son Eklenenler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump, “Halkbank Problemi Bizim İçin Bitmiştir” Dedi
Nobel Kazandı Ama Kendisine Ulaşılamıyor: Çünkü Bilim İnsanı Fred Ramsdell Dijital Detoksta
20. Yüzyılın İkonları Londra’da: Audrey Hepburn’den Marilyn Monroe’ya Cecil Beaton Portreleri
Beklenti Zirvede: Colin Farrell, Netflix’in Yeni Gerilim Filmi “Ballad of a Small Player” ile Oscar Yolunda
Kumarın Başkenti Makao’da Dünyanın İlk Tatil Hastanesi Açıldı
İstanbul’da 29 Yıllık Taksi Fırsatı: Başvuru Şartları ve Ücretler Açıklandı
Türkiye’nin Gaz Hamlesi: Rusya ve İran’ın Avrupa’daki Son Kalesi Sarsılıyor
Edgar Wright, Stephen King’in Romanına Yeni Bir Son Yazdı: “King de Onayladı”
Netflix’in Yeni Dizisi “Canavar: Ed Gein’in Hikayesi” Rekorla Başladı: Üç Günde 90,6 Milyon Saat İzlenme
Çocukların Akıllı Telefon Kullanımı: Danimarka Yasaklıyor, Japonya Sınırlıyor; Peki Türkiye’de Durum Ne?
Cristiano Ronaldo Tarihe Geçti: Futbolun İlk Milyarderi
Reuters: Türkiye, Halkbank Davası İçin ABD’ye 100 Milyon Dolar Teklif Etti
Game of Thrones’un Yaratıcısından 100 Tam Puan Alan Dizi: “Dark Winds” İzleyicileri Büyülüyor
Bob Ross’un 30 Tablosu Kamu Yayıncılığına Destek İçin Açık Artırmaya Çıkıyor
Milli Savunma Bakanlığı’nda Rüşvet Soruşturması: 27 Kişi Gözaltında
Dwayne Johnson’ın “Hayatını Değiştiren” Filmi Gişede Sınıfta Kaldı: “Gişeyi Kontrol Edemezsiniz”
İrem Derici Hakkındaki Gözaltı İddialarına Başsavcılıktan Yalanlama
Ünlü İsimlere Şafak Baskını: 19 Kişinin Kan Örneği Alınacak
Fenerbahçe’de Sadettin Saran Düğmeye Bastı: Yeni Golcü Geliyor
  • Gündem
  • Spor
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Sinema
  • Dizi
  • Magazin
  • Bilim
  • Kültür & Sanat
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Müzik
  • Sağlık
  • Türkiye
  • Genel
  • Hayat Tarzı
BüyüteçAa
PEKYPEKY
  • Yaşam
  • Spor
  • Gündem
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Dünya
Arama
  • Menüler
    • Yaşam
    • Spor
    • Gündem
    • Magazin
    • Kültür & Sanat
    • Dünya
    • Türkiye
    • Hayat Tarzı
    • Konuk Yazarlar
    • Teknoloji
  • Bağlantılar
    • Kullanım Koşulları
    • Hizmet Şartları
    • Çerez Politikası
    • İletişim
    • Künye
    • Site Haritası
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
© 2024 PEKY Medya
Yeme-İçme

Dubai Çikolatasına Yeni Rakip: Niğde Çikolatası

Derin Soysal
Son Güncelleme 18/11/2024 - 03:20
Yazan Derin Soysal
Paylaş

Niğde‘de otel, lokanta ve ikram hizmetleri aşçılık bölümünde öğretim görevlisi olan Mevlüt Ölmez, öğrencileri ile beraber kentin yerel ürünlerini kullanarak Dubai çikolatasına farklı bir yorum getirdi.

Başlıklar
  • Niğde’nin Yerel Ürünleriyle Yaratılan Tat
  • Uygun Maliyet ve Yüksek Protein İçeriği
  • Henüz İsmi Konulmadı

Niğde’nin Yerel Ürünleriyle Yaratılan Tat

Kentin gastronomi ürünlerinin kullanıldığı çikolatanın Niğde yorumunda elma, ceviz, badem, kayısı gibi herkesin kolay ulaşabileceği ürünler kullanan Ölmez, ortaya çıkan çikolatanın protein açısından daha güçlü olduğunu söyledi.

Öğrencileri ile beraber yaptıkları çikolatada Niğde’nin yerel lezzetlerini kullanmaya ve maliyet olarak herkes tarafından uygulanabilir olmasına özen gösterdiklerini belirten Ölmez, şu ifadeleri kullandı: “Uygulama mutfağımızı hazırladığımız çikolatada Niğde’nin gastronomi ürünlerini kullandık. İçerisinde tescilli ürünlerimizden Darboğaz kirazı, tescile aday misket elma, bölgede yetişen ceviz, kayısı ve üzümlerini kullandık.”

Uygun Maliyet ve Yüksek Protein İçeriği

Öğrencileri ile beraber yaptıkları çikolatada Niğde’nin yerel lezzetlerini kullanmaya ve maliyet olarak herkes tarafından uygulanabilir olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Ölmez, sözlerine şöyle devam etti: “Niğde’nin tescilli tahinli pidesi nasıl uyarlayabiliriz dedik, içerisinde tahin de kullandık. Maliyet açısından daha düşük ve herkes tarafından uygulanabilir ve sürdürülebilir bir ürün olmasına da özen gösterdik.”

Henüz İsmi Konulmadı

“Hazırladığımız bu çikolatamızın ismi henüz yok. Herkes bunu evinde hazırlayabilir, protein açısından da daha yüksek bir çikolata elde etmiş olacaklar.”

KELİME BULUTU:Mevlüt ÖlmezNiğde Çikolatası
Bu Yazıyı Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link
Önceki Yazı Miss Universe Sahnesinde Tarihi An: Danimarka’ya İlk Kraliçe Tacı
Sonraki Yazı Tolga Sarıtaş’ın Sempatikliği ve Özel Yeteneği İbrahim Selim’in Programında Zirve Yaptı
- Reklam -

Bize Destek Olun!

Özgür içerik üreticilerini Instagram Abonelik veya Patreon üzerinden desteklemek için harekete geçin! Sitemiz yayınladığımız bütün içeriklere anlık olarak Telegram kanalımızdan ulaşabilirsiniz. Yapacağınız her katkı bizim için büyük bir anlam taşıyor. Desteğinizle birlikte daha da güçlü olacağız. Yanımızda olun, birlikte büyüyelim!
InstagramTakip Et
PatreonTakip Et
TelegramTakip Et

Sosyal Medyada Biz!

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilir, günlük paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.
FacebookBeğen
XTakip Et
InstagramTakip Et
YoutubeSubscribe
  • Kelime Bulutlarımız:
  • Ekrem İmamoğlu
  • Netflix
  • Galatasaray
  • donald trump
  • Fenerbahçe
  • Özgür Özel
  • yapay zeka
  • elon musk
  • Sosyal Medya
  • Victor Osimhen

Ayrıca Beğenebilirsiniz

Yeme-İçme

Yeni Tatil Anlayışı: Kruvasan Peşinde Rotalar

Yazan Derin Soysal
Barbekü Müzesi: Etin ve Ateşin Sanatı Kansas City’de Hayat Buluyor
Kültür & SanatYeme-İçme

Barbekü Müzesi: Etin ve Ateşin Sanatı Kansas City’de Hayat Buluyor

Yazan Burak Şanlı
Yeme-İçme

Prestij mi, Baskı mı? Michelin Yıldızı Krizi

Yazan Burak Şanlı
GündemYeme-İçme

Sağlık Bakanlığı’ndan Ramazan İçin Beslenme Önerileri: Dengeli, Hafif ve Bol Sıvı Tüketin

Yazan Ayşegül Kırım
PEKY
Instagram X-twitter Facebook-f Youtube

Hakkımızda


Her saniye karşınıza çıkan, sözde “farklı” olduğunu iddia eden ancak inatla sürüden ayrılmayı reddedenlerden biri değiliz! Kendi sürüsünü yaratan, ezberleri bozan, ruhunu bir meydan muharebesi alanına asla çevirmeyen; yenilikçi, özgür, eğlenceli, yaratıcı, farklı, tek pencereli bakış açılarına karşı duran bir platformuz. Bol güneşli, gökkuşağı sinmiş bulutlara sarılı gökyüzüne inanan… Pek keyifli bir Medya ve Eğlence içerik platformuyuz.

Kategoriler
  • Gündem
  • Magazin
  • Kültür & Sanat
  • Dünya
  • Teknoloji
Bağlantılar
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • Hizmet Şartları

© PEKY Medya. 2025
sekizpiksel

DMCA.com Protection Status

PEKY, sekizpiksel’in resmi markasıdır.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?