Ankara’da döner denince akla ilk gelen klasik lezzetlerden çok daha farklı bir trend ortaya çıktı: Ahtapot Döner! Deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, sosyal medyada viral olan bu ilginç lezzeti Ankaralıların beğenisine sundu. Levrek şiş, simit levrek ve orkinos döner gibi farklı deniz ürünlerinden döner hazırlayan şef kardeşler, şimdi de ahtapottan döner yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Ahtapot Döner Nasıl Yapılıyor?
Ahtapot döner, ahtapotların kaynar suda bekletilip döner tezgahında özel tereyağlı sosla pişirilmesiyle hazırlanıyor. Sosyal medyada paylaştıkları videolarla viral olan Mehmet Şef, “Bu özgün tarifle çok güzel tepkiler aldık. Ahtapot döneri de farklı bir deniz ürünü denemesi olarak menümüze ekledik” dedi.
Sosyal Medyada Viral Oldular
Mehmet Şef, sosyal medyanın kendileri için bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. Özellikle tadım videolarının çok izlendiğini fark ederek, kısa videolar halinde yemek yapım sürecini takipçileriyle paylaşıyorlar. “Sosyal medya bizim için bir platform oldu, ilk başlarda yaptığımız yemekleri sadece sunuyorduk; şimdi ise hikayesi olan içerikler üretiyoruz” diyen Mehmet Şef, bu yenilikçi yaklaşımın hem takipçi kazandırdığını hem de restoranlarına ilgi çektiğini belirtiyor.
Farklı Deniz Ürünlerinden Yaratıcı Tarifler
Gezen kardeşler, sadece ahtapot dönerle sınırlı kalmayıp balıktan künefe, balıktan Adana kebap, balıktan lahmacun ve pide gibi farklı deniz ürünleriyle uyumlu tarifler de sunuyor. Müşteriler, bu yenilikçi tatları ilk başta şaşkınlıkla karşılasa da tadına baktıklarında oldukça memnun kalıyorlar.